ככלל, על פי חוק הנכים, בחלוף 3 שנים מיום שחרורו של הנכה משירותו הצבאי, חלה התיישנות על התביעה.
אולם, חוק הנכים קובע תנאים לפיהם ניתן להגיש תביעה להכרה כנכה צה"ל גם כאשר חלפו 3 שנים, למשל ככל שמדובר בחבלה שקיים תיעוד רפואי ממועד האירוע.
יחד עם זאת, לעיתים האבחנה הרפואית שניתנה במהלך השירות הצבאי שגויה.
על כן, המקרה שיוצג להלן מהווה הישג חסר תקדים במסגרתו משרדנו הצליח להוכיח כי נפלה טעות באבחנה הרפואית שניתנה במהלך שירותו הצבאי וכי האבחון הרפואי שהתקבל בשנת 2021 מלמד על היווצרות הנזק כבר במהלך השירות הצבאי.
חייל ששוחרר לפני למעלה מ-20 שנה משירות קרבי מיחידה מובחרת, פנה למשרדנו לאחר שאובחן בשנת 2021 כסובל מבעיה רפואית במפרקי הירך.
לאחר שמשרדנו החל באיסוף תיעוד רפואי משירותו הצבאי התגלו ממצאים לפיהם קיימות תלונות על כאבים באזור המפשעה.
אולם, האבחנה שניתנה במסגרת שירותו הצבאי קבעה כי מדובר בנזק עצבי.
בנסיבות אלו ועל אף חלוף השנים, הוגשה תביעה לאגף שיקום הנכים במשרד הביטחון במסגרתה נטען כי הנזק שאובחן בשנת 2021 נגרם לו כתוצאה משירותו הצבאי וכן נטען כי מדובר בחבלה רשומה, שכן קיימות תלונות בתיעוד הרפואי משירותו הצבאי. כמו כן, נטען כי אבחון הבעיה הרפואית כפי שצוין ברשומות שגוי וכי הנזק שאובחן בשנת 2021 תואם לתלונותיו משירותו הצבאי.
חרף הנסיבות הקשות ולאחר מאבק עיקש, הצלחנו להוכיח את כל טענותינו כאשר תחילה הוכר הנזק במפרק ירך ימין מבלי שהוכר הנזק במפרק ירך שמאל.
אעפ״כ, החלטנו שלא לוותר ולאחר חילופי דין ודברים הוכר גם הנזק במפרק ירך שמאל.
לאחר שהסתיים שלב ההכרה, וועדה רפואית קבעה לו נכות בשיעור 10% בגין הנזק שנגרם לו במפרקי הירך וסה״כ נכות בשיעור 20%.
כתוצאה מכך ובהתאם להחלטת הוועדה הרפואית, זכאי לקצבה בשיעור משמעותי עד שארית ימיו וכן למימון כל הוצאותיו הרפואיות הנובעות מנכותו.
האירוע הנ"ל ממחיש את החשיבות הרבה בייצוג משפטי מקצועי בלעדיו סביר להניח כי התביעה הייתה נדחית ולא היה ניתן לממש את מלוא הזכויות הרפואיות המגיעות לנכה.
משרדנו ממשיך לפעול ללא אות למען מימוש זכויותיהם של כל נכי צה"ל!